Ψηφιακή Πρωκτοσκόπηση

Εξελιγμένη μέθοδος διάγνωσης

Τι είναι η Ψηφιακή Πρωκτοσκόπηση

Η ψηφιακή πρωκτοσκόπηση είναι μια εξέταση που στοχεύει στη διάγνωση προβλημάτων ή αλλοιώσεων που έχουν προκληθεί στον πρωκτό. Πρόκειται για μια εξελιγμένη μέθοδο διάγνωσης με τα πλεονεκτήματα της να είναι σημαντικά, καθώς βελτιώνει πολύ την ακρίβεια των αποτελεσμάτων.

Διενεργείται από εξειδικευμένο ιατρό – Πρωκτολόγο στο χώρο του ιατρείου που διατίθεται ο κατάλληλος εξοπλισμός χωρίς να χρειάζεται κάποια ειδική προετοιμασία του εντέρου. Επίσης δεν χρειάζεται κανενός είδους αναισθησίας ούτε καν μέθη, παρά μόνο τοπική αναισθητική κρέμα που χορηγείται από τον ιατρό αμέσως πριν την εξέταση.

Σχετικά με το πως γίνεται η ψηφιακή πρωκτοσκόπηση είναι μία απλή διαδικασία, χωρίς πόνο. Αρχικά γίνεται τοποθέτηση του πρωκτοσκοπίου με τον ασθενή σε πλάγια κατακεκλιμένη θέση και γίνεται έλεγχος του πρωκτού και του κατώτερου ορθού (ορθοσκόπηση) μέσω της ψηφιακής κάμερας με υψηλή ανάλυση κατά την οποία μπορεί να γίνει διάγνωση όλων των παθήσεων της περιοχής. Το πρωκτοσκόπιο αποσύρεται σταδιακά μέχρι την έξοδο του όπου γίνεται έλεγχος της περιπρωκτικής χώρας. Η εξέταση διαρκεί λίγα λεπτά και οι ψηφιακές εικόνες ή βίντεο που λαμβάνονται αποθηκεύονται.

Κάθε εξεταζόμενος που επιθυμεί μπορεί να λάβει τις εικόνες ή το βίντεο σε ηλεκτρονικό αρχείο για μελλοντικό επανέλεγχο.

Πότε κάνουμε ψηφιακή πρωκτοσκόπηση (χαμηλή ορθοσκόπηση)

Επικοινωνήστε με τον Ιατρό

Με όποιο τρόπο σας εξυπηρετεί

Διάγνωση παθήσεων με την Ψηφιακή Πρωκτοσκόπηση

Η ψηφιακή πρωκτοσκόπηση μας δίνει πληρέστερη εικόνα για τις εξής παθήσεις:

Η ψηφιακή πρωκτοσκόπηση που διενεργείται από τον Dr. Γεώργιο Λιάγκο

Πραγματοποιείται μέσω της ψηφιακής πρωκτοσκοπικής κάμερας Micro Rectocam WiFi. 

Η διαδικασία της εξέτασης είναι σύντομη και ανώδυνη. Τα αποτελέσματα της διάγνωσης είναι άμεσα και ταυτόχρονα μπορεί να γίνει και η ενδεδειγμένη θεραπεία όπως καυτηριασμός με laser βλαβών της περιπρωκτικής χώρας π.χ. κονδυλώματα ή καυτηριασμό βλαβών που αιμορραγούν.

Επίσης να γίνει απολίνωση αιμορροΐδων όζων με την τεχνική των ελαστικών δακτυλίων ή διάνοιξη θρομβωμένου αιμορροΐδικού όζου που προκαλεί πόνο. Άλλες άμεσες θεραπευτικές πράξεις είναι η διάνοιξη και παροχέτευση περιεδρικού αποστήματος, καθετηριασμός χαμηλού περιεδρικού συριγγίου και η λήψη βιοψιών από ύποπτες για κακοήθεια βλάβες.

Πλεονεκτήματα της Ψηφιακής Πρωκτοσκόπησης

Πρωκτολογία | Παθήσεις Πρωκτού

Γενική Χειρουργική